KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Douramar Gulkree
Country: Bahamas
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 15 April 2018
Pages: 437
PDF File Size: 1.97 Mb
ePub File Size: 20.82 Mb
ISBN: 599-7-43650-313-4
Downloads: 7858
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vudonos

Koristi se kao Galpar. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo.

Okuliranje

Orezivanje malina i kupina. Letnja rezidba je dopuna zimskoj.

Na dno rupe se stavlja gr. Kako postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo.

Rasadnik Dzasmin |

Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra.

  MAASTRICHT STADTPLAN PDF

Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Koristi se kao Oleo ultravet. Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode.

Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Smatralo se da su to sinonimi iste sorte.

Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i duza mladara. Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

Vreme izvodenja zimskog tretiranja.

Rasadnik Ruza -Joksic-

Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju.

  IBALL MODEM CONFIGURATION PDF

Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce. Kao i razvodjenje mladara.

Okuliranje – Wikipedia

Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem. Sredstva za zimsko tretiranje. Sve ostalo se radi kao u varijnti A. Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Koristi se kao Galmin. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra.